Τρίτη 28.05.2024
More

  Συζήτηση για τα νέα προβλήματα της εργατικής τάξης

  Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη του Νέου Αριστερού Ρεύματος Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.

  «Έγινε συζήτηση για την περίοδο, στην οποία συμπυκνώνονται ολοένα και περισσότερο το σύνολο των αντιθέσεων του καπιταλισμού. Κοινωνικό-οικονομική και υγειονομική κρίση, πολεμικές απειλές και εντάσεις, επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, καταστροφή του περιβάλλοντος και ραγδαία αύξηση της εκμετάλλευσης της εργασίας. Όλο το κουβάρι των αντιθέσεων του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού ξεδιπλώνει τις συνέπειες του πάνω στους λαούς και σε συνδυασμό με την προώθηση μιας ακόμη σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που έρχονται να προστεθούν πάνω στα κεκτημένα των μνημονίων, απειλεί τον κόσμο της εργασίας με πρωτοφανή κοινωνική οπισθοδρόμηση.

  Το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις πλευρές με ενιαίο τρόπο, αναδεικνύοντας τον κοινό τους πυρήνα, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ,σε σύνδεση με ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

  Συζητήθηκε η παρέμβαση του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα στο επίπεδο του κινήματος και της ανάγκης του εργατικού-λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με βασικό σύνθημα «ότι δε πρέπει να πληρώσει τη κρίση η εργατική τάξη και ο λαός αλλά το κεφάλαιο».

  Η δράση ενάντια στην πολεμική προετοιμασία αποτελεί βασικό καθήκον της περιόδου και θα παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να πάρει αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

  Δίνουμε τη μάχη απεργιακής κλιμάκωσης για υγεία-παιδεία-εργασία-δημοκρατία με τα αναγκαία αιτήματα συνδεδεμένα με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα  ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, οργανώνοντας συγκεκριμένα βήματα στη ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ