Τρίτη 25.06.2024
More

  Αλβανία: Επεισόδια και μολότοφ έξω από το δημαρχείο Τιράνων 

  Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του δημάρχου

  Διαδηλωτές πραγματοποιούν ακόμα μια διαμαρτυρία, ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου μετά την σύλληψη διευθυντών του με την κατηγορία της διαφθοράς

  Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το δημαρχείο Τιράνων όταν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν εκεί ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου Erion Veliaj, εκλεκτό του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, πέταξαν μολότοφ και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

  Οι διαδηλωτές, υποκινούμενοι από την αξιωματική αντιπολίτευση, κατέστρεψαν τον σιδερένιο φράχτη που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το δημαρχείο Τιράνων χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό.

  Ο Μπελίν Κέλιτσι του κόμματος των Δημοκρατικών εξαπέλυσε απειλές ενώπιον του δημάρχου Τιράνων ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν έγγραφα που τον ενοχοποιούν.

  «Ο Erion Veliaj θα μείνει στη μνήμη μας ως το σύμβολο της κλοπής και διαφρθοράς» είπε.

  «Οι κλοπές που έχουμε δει αυτά τα 9 χρόνια στον δήμο των Τιράνων είναι μεγαλύτερη από τη Νότια Αφρική. Άλλοι δύο κλέφτες, ο Arben Maloku έλαβε προσφορές 700 εκατ. ευρώ, ο Kujtim Qefalia 55 εκατ. ευρώ για τα μέλη της οικογένειάς του.

  »Μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα πήρε ο Erion Veliaj. Δεν αποχωρούμε χωρίς να πάμε τον Veliaj εκεί που του αξίζει» ανέφερε σύμφωνα με το Oranews.

  «Όλοι αυτοί οι κλέφτες είναι στο δήμο», κατήγγειλε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ