Τρίτη 25.06.2024
More

  Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο νεκρά μετά από σύγκρουση με αεροπλάνο στην Ινδία

  Τουλάχιστον 36 από τα μεγάλα μεταναστευτικά πτηνά σκοτώθηκαν ενώ ενδέχεται ο απολογισμός να αυξηθεί

  Επιβατικό αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο, στο Μουμπάι της Ινδίας.

  Το βράδυ της Δευτέρας και καθώς το αεροπλάνο προσέγγιζε το αεροδρόμιο στο Μουμπάι, συγκρούστηκε με δεκάδες φλαμίνγκο, με αποτέλεσμα τον θάνατό τους. Σύμφωνα με καταγγελία ακτιβιστών για την προστασία της άγριας ζωής, τουλάχιστον 36 από τα μεγάλα μεταναστευτικά πτηνά σκοτώθηκαν, ωστόσο ο ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

  «Η κοινότητα ήταν σπαρμένη με μέλη από νεκρά πτηνά. Σπασμένα φτερά, ράμφη και πόδια ήταν διασκορπισμένα σε μεγάλη έκταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ.Ν.Κουμάρ από την περιβαλλοντική οργάνωση NatConnect Foundation, στην εφημερίδα Times of India. Την ίδια ώρα η ένωση για την προστασία της άγριας ζωής Resqink (RAWW) στο Μουμπάι, ανακοίνωσε πως έλαβε πολλές κλήσεις για νεκρά φλαμίνγκο που «έπεφταν από τον ουρανό».

  «Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός φλαμίνγκο χτυπήθηκε έτσι», σημείωσε στο AFP, λέγοντας ότι είναι ασυνήθιστο να συμβαίνει αυτό σε ένα και μόνο περιστατικό. Το αεροδρόμιο του Μουμπάι κατέγραψε πάνω από 600 συγκρούσεις αεροσκαφών με πτηνά από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης.

  Σημειώνεται πως υγροβιότοποι που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Μπουμπάι φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ροζ φλαμίνγκο από τον Δεκέμβριο και για μερικούς μήνες. «Τα επιδημητικά και τα αποδημητικά πουλιά απειλούνται από τις πτήσεις που διασχίζουν τέτοιους σημαντικούς οικοτόπους, είναι άρα σημαντικό να αξιολογήσουμε αυτό το περιστατικό και να εργαστούμε για μέτρα μετριασμού, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά», κατέληξε ο Παουάν Σάρμα από την RAWW.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ