Δευτέρα 12.04.2021
More

  Αντίδραση της ΕΕ μετά την απόφαση Τραμπ για την ακύρωση πτήσεων

  Κοινή δήλωση εξέδωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αντιδρώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν για ένα μήνα τις πτήσεις από την Ευρώπη.

  «Ο κορωνοϊός είναι μία παγκόσμια κρίση, που δεν περιορίζεται σε μία ήπειρο και απαιτεί συνεργασία αντί για μονομερείς ενέργειες», σημειώνουν οι δύο ηγέτες.

  «Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν αν εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση μονομερώς και χωρίς διαβουλεύσεις. Η Ε.Ε. έχει λάβει ισχυρά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού», καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.

  Υπενθυμίζεται ότι κ. φον ντερ Λάιεν ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα σήμερα. Χθες το βράδυ ωστόσο, κατόπιν συνεννόησης και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις νέες εξελίξεις στην κρίση του κορωνοϊού και ειδικά την απαγόρευση λειτουργίας σχεδόν όλων των καταστημάτων της χώρας στην Ιταλία για διάστημα δύο εβδομάδων, ακύρωσε το ταξίδι.

  Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης ανακοινώθηκε χθες βράδυ από τον πρόεδρο Τραμπ, σε διάγγελμα από το Οβάλ Γραφείο. Αφορά τις 26 χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά όχι το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και θα τεθεί εν ισχύ από αύριο.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ