Πέμπτη 13.06.2024
More

  Αντίστροφη μέτρηση για την Εύα Καϊλή, κρίνεται η προφυλάκισή της

  Αργότερα σήμερα, πιθανότατα αργά το απόγευμα, αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

  Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χάρεν στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών σήμερα στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ενώ πλήθος δημοσιογράφων από την Ευρώπη είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω, καθώς η υπόθεση Qatargate απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ΕΕ.

  Η κατάθεσή της κράτησε περίπου 1,5 ώρα και ακολούθως οι δύο δικηγόροι της -ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος στο Βέλγιο Αντρέ Ριζόπουλος και ο Έλληνας δικηγόρος της που μετέβη στις Βρυξέλλες Μιχάλης Δημητρακόπουλος- προέβησαν σε δηλώσεις.

  Εξερχόμενος, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας πως η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία εναντίον της για διαφθορά.

  Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

  Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά.

  Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση, διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ