Παρασκευή 19.07.2024
More

  Άστεγος βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

  Άστεγος επί 18 μήνες ο 33χρονος Χατζέρ Αλ Αλί την Κυριακή 23 Ιουνίου μπήκε σε ένα άδειο τρένο στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ της Ολλανδίας για να μαζέψει πλαστικά μπουκάλια, τα οποία στη συνέχεια ήλπιζε να πωλήσει για να κερδίσει μερικά χρήματα. Ο νεαρός άνδρας μέσα στο τρένο βρήκε ένα ξεχασμένο πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην αστυνομία.

  Μέσα στο πορτοφόλι δεν υπήρχαν έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου του και προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανείς για να το αναζητήσει. «Επειδή θεωρούμε πως η τιμιότητα θα πρέπει να επιβραβεύεται του δόθηκε το βραβείο που προορίζεται για παρόμοιες πράξεις των πολιτών καθώς και μια επιταγή αξίας 50 ευρώ», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας της Ολλανδίας.

  Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, αν ο κάτοχος δεν αναζητήσει τα χρήματα μέσα σε ένα έτος αυτά θα επιστραφούν στον 33χρονο άστεγο. Ο Αλ Αλί μετά την πράξη του μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και δήλωσε: «Οτιδήποτε βρω πάντοτε το επιστρέφω. Ίσως ο κάτοχος να έχει κάποια επιχείρηση και να μου προσφέρει δουλειά, ίσως να έχει ένα χώρο για να μπορέσω να μείνω. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

  Η έντιμη πράξη του 33χρονου άστεγου έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην Ολλανδία. Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει δύο παιδιά 5 και 6 ετών που ζουν στο Άπελντοορν – στο κεντρικό τμήμα της χώρας – και για χάρη τους «θα ήθελε να βάλει τη ζωή του σε καλό δρόμο». Προς το παρόν κοιμάται στους δρόμους, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, στους κοιτώνες για τους άστεγους γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

  Έχει μόνο δύο αλλαξιές ρούχα, έναν υπνόσακο, ένα βιβλίο και το πιο πολύτιμο πράγμα για εκείνον βρίσκεται μέσα σε μια μικρή τσάντα. Μια ζωγραφιά από τα παιδιά του για την «Γιορτή του Πατέρα» πριν μερικά χρόνια.

  «Για τον πιο αγαπημένο μπαμπά», γράφει η ζωγραφιά. Μετά την πράξη του αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν πως θα ήθελαν να τον βοηθήσουν έτσι ο 33χρονος άστεγος ξεκίνησε εκστρατεία για να συγκεντρώσει χρήματα μέσω της πλατφόρμας GoFundMe.

  Μια εκστρατεία στο Ίντερνετ επέτρεψε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 34.000 ευρώ για τον 33χρονο άστεγο, ο οποίος παρέδωσε στην αστυνομία το ξεχασμένο πορτοφόλι.

  Η δράση, με την ονομασία «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ», αναμένεται ότι θα επιτρέψει σ’ αυτό τον άνδρα, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και 18 μήνες, να νοικιάσει επιτέλους μια στέγη, σύμφωνα με το site της εκστρατείας.

   

  Με πληροφορίες από Bfmtv, linda

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ