Σάββατο 13.07.2024
More

  Αυστραλία: Σκοτώνουν κροκόδειλους για να βρουν αγνοούμενο άνδρα

  Μέσα σε κροκόδειλους ψάχνουν οι αρχές στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας έναν 69χρονο που πήγε για ψάρεμα και δεν γύρισε ποτέ.

  Μια πρωτοφανής, για τα δικά μας δεδομένα, επιχείρηση ανεύρεσης ενός αγνοούμενου άνδρα είναι σε εξέλιξη στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, με τις αρχές να θανατώνουν κροκόδειλους και να τους εξετάζουν για ανθρώπινα λείψανα.

  Ο 69χρονος είχε πάει για ψάρεμα το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και αναμενόταν να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από μία ώρα. Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως, με τις αρχές να βρίσκουν μία μέρα μετά αναποδογυρισμένη τη βάρκα του, η οποία έφερε ζημιές που υποδηλώνουν επίθεση κροκόδειλου. Κλιμάκιο του τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημών έπιασε αρχικά έναν κροκόδειλο μήκους 4 μέτρων κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε ο άνδρας και αφού του έκανε ευθανασία βρήκε ανθρώπινα λείψανα μέσα του. Την Κυριακή (14/02) έπιασαν και δεύτερο κροκόδειλο, 3 μέτρων, με την διαδικασία να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

  Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη πολιτεία “τρέχει” κυβερνητικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τους κροκόδειλους ύψους 6 εκατ. δολαρίων με σκοπό οι πολίτες να ενημερωθούν για τους κινδύνους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ