Τρίτη 24.05.2022
More

  Αυτό είναι το ισχυρότερο εκχιονιστικό στον κόσμο

  Ένα πραγματικός «τέρας» με ισχύ 2.200 ίππων αποτελεί το ισχυρότερο και ενδεχομένως το αποτελεσματικότερο εκχιονιστικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον πλανήτη

  Το πρώτο εκχιονιστικό όχημα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, έχοντας δημιουργηθεί από τον Arthur Sicard το μακρινό 1925. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι μηχανές που φροντίζουν ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί απομακρύνοντας από αυτές το χιόνι έχουν αλλάξει… επίπεδο, αξιοποιώντας τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας όσο και την παρουσία θηριωδών κινητήρων ανάμεσα στις προδιαγραφές τους.

  Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέστε πιο μπορεί να είναι το ισχυρότερο και ως εκ τούτου το αποτελεσματικότερο εκχιονιστικό του πλανήτη, η απάντηση έρχεται από τη Νορβηγία και συγκεκριμένα από την εταιρεία Øveraasen, η οποία διαθέτει στο porfolio ένα πραγματικό τέρας με ισχύ που ξεπερνά τους 2.200 ίππους.

  Οι δεξαμενές καυσίμου του εκχιονιστικού διαθέτουν χωρητικότητα 2.500 λίτρων, ενώ τα 650 λίτρα φτάνει η ποσότητα των υδραυλικών υγρών που χρειάζεται για τη λειτουργία του.

  Βέβαια το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του TV 2200 της Øveraasen είναι το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει έως και 12.000 τόνους χιονιού ανά ώρα λειτουργίας, καλύπτοντας μια επιφάνεια 35 μέτρων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ