Τετάρτη 08.12.2021
More

  Είχαν μολυνθεί τα μάτια του σκύλου και του τα έβγαλαν, αντί για θεραπεία

  Η τραγική ιστορία ενός σκύλου που ακούει στο όνομα Λούις, έχει συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ

  Το 3χρονο σκυλί ράτσας Λαμπραντόρ/γερμανικού ποιμενικού, έφτασε στο καταφύγιο ζώων Helen Woodward, στην Σάντα Φε της Καλιφόρνια, στα τέλη του περασμένου μήνα, σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

  Αντί να του κάνουν θεραπεία, του αφαίρεσαν τα μάτια

  Στο προηγούμενο σπίτι του, ο Λούις εμφάνισε μια λοίμωξη των ματιών. Σε μια «άνευ προηγουμένου υπόθεση» σύμφωνα με ανακοίνωση του καταφυγίου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου επέλεξε να αφαιρεθούν τα μάτια του σκύλου στις αρχές Δεκεμβρίου, αντί να πληρώσουν για την θεραπεία της λοίμωξης.

  Μετά την επέμβαση, ο σκύλος επέστρεψε στο σπίτι και προσπάθησε να προσαρμοστεί σε μια ζωή χωρίς όραση, αλλά οι ιδιοκτήτες του ήταν λιγότερο ευέλικτοι. Ο Λούις παραδόθηκε σε μια μάντρα λίγο μετά την επέμβαση, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν έδειχναν διατεθειμένοι να ζήσουν με ένα τυφλό κατοικίδιο. Ένας συνεργάτης του καταφυγίου πήρε τον σκύλο και τον πήγε στο κέντρο προστασίας.

  Ο Λούις έφτασε στο Helen Woodward Animal Center, τυφλωμένος, δυστυχισμένος και αγχωμένος καθώς βρισκόταν σε ένα άγνωστο μέρος. Δυστυχώς, ένας ιατρικός έλεγχος αποκάλυψε πως ο σκύλος είχε επίσης, παλαιούς, μη θεραπευμένους τραυματισμούς, οι οποίοι πιθανότατα προκλήθηκαν από το χτύπημα ενός αυτοκινήτου.

  «Είναι απίστευτα σημαντικό τα άτομα που σκέφτονται να πάρουν ένα κατοικίδιο ζώο, να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν με αυτά τα ζώα» ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου Χέλα Τάιλερ στο περιοδικό People «Όταν οι άνθρωποι παίρνουν δωρεάν κατοικίδια ζώα, δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι αυτά συνοδεύονται από ευθύνες και μηνιαία δαπάνη για την φροντίδα τους, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης. Με την σειρά τους όμως, αυτά τα κατοικίδια παρέχουν στους ιδιοκτήτες ανιδιοτελή αγάπη και τους ξεπληρώνουν στο δεκαπλάσιο. Είναι οδυνηρό να βλέπεις ένα ζώο να αντιμετωπίζεται με τον τρόπου που αντιμετωπίστηκε ο Λούις».

  Εκατοντάδες άνθρωποι συγκινήθηκαν με την ιστορία του 3χρονου Λούις

  Η ιστορία του Λούις όμως φαίνεται πως τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ζωόφιλων στις ΗΠΑ, που αδυνατούσαν να πιστέψουν τι πέρασε. Σε ενημέρωση, η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου, είπε πως έχει λάβει «εκατοντάδες κλήσεις και μηνύματα για τον σκύλο».

  «Οι εκατοντάδες κλήσεις και e-mails που καταφθάνουν στο κέντρο από όλη την χώρα, είναι γεμάτα θλίψη και θυμό και ερωτήσεις σχετικά με την δίωξη των πρώην ιδιοκτητών» ανέφερε το κέντρο σε δήλωση. «Όπως και με την πλειονότητα των ζώων που καταλήγουν σε κέντρα και καταφύγια σε ολόκληρη την χώρα, δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης στο παρελθόν του και με τον Λούις να μην μπορεί να επικοινωνήσει, είναι αδύνατον να βρεθούν όλα τα κομμάτια του παζλ».

  «Ωστόσο, οι ιατρικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν ένα σπασμένο πόδι που δεν είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν και σοβαρά μολυσμένα μάτια, που τελικά αφαιρέθηκαν» προσθέτει. «Το πόδι του Λούις έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ο σκύλος προσαρμόζεται σε μια ζωή χωρίς όραση, αλλά και οι δύο συνθήκες αποκαλύπτουν μια προηγούμενη ζωή παραμέλησης και ακραίας κακομεταχείρισης».

  Το καλό νέο είναι πως τώρα ο Λούις είναι ασφαλής και έχει εμπνεύσει εκατοντάδες λάτρεις των ζώων να βοηθήσουν. Το κέντρο έχει δεχτεί μέσα σε 24 ώρες, δωρεές ύψους 12.000 δολαρίων, ενώ υπάρχουν προσφορές για την υιοθεσία του, την διατροφή του, την αγορά ειδικών κολάρων, την πληρωμή της ιατρικής του φροντίδας και πολλά άλλα.

  Ο Λούις αναζητά ένα νέο σπίτι – Οι απαραίτητες προϋποθέσεις

  Και τώρα που ο Λούις έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου, ο επόμενος στόχος είναι να βρεθεί το τέλειο σπίτι γι’ αυτόν. Παρόλο που οι προτάσεις έρχονται από παντού, το κέντρο φροντίδας λέει ότι ο σκύλος πρέπει να βρει μία οικογένεια στην τοπική περιοχή του Σαν Ντιέγκο «για να μειωθεί το άγχος της μετάβασης του Λούις στο νέο του σπίτι» αλλά και να μπορέσει το κέντρο να προσφέρει στην νέα του οικογένεια, δωρεάν εκπαίδευση σκύλων με ειδικές ανάγκες.

  Επίσης, η νέα οικογένεια του Λούις θα πρέπει να μένει σε ισόγεια μονοκατοικία, με περιφραγμένη αυλή και να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας που να εργάζεται από το σπίτι. Θα ήταν καλό επίσης, ο Λούις να έχει άλλο έναν σκύλο μαζί του για συντροφιά.

   

  Φωτογραφίες: Facebook/ Helen Woodward Animal Center

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ