Σάββατο 03.06.2023
More

  Εκτροχιασμός τρένου στο Οχάιο: Ανεστάλη η απομάκρυνση τοξικών αποβλήτων

  Οι κάτοικοι αναφέρουν πονοκεφάλους, εξανθήματα, ζάλη, ναυτία, θάνατο ψαριών και επιπτώσεις στα κατοικίδια ζώα

  Οι ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές αρχές διέταξαν την προσωρινή διακοπή της μεταφοράς μολυσμένων αποβλήτων από τον τόπο του σιδηροδρομικού ατυχήματος στο Οχάιο, εν μέσω φόβων για περαιτέρω βλάβες από τα τοξικά απόβλητα.

  Οι εγκαταστάσεις διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων κοντά στο Χιούστον και το Ντιτρόιτ σχεδιάζουν να παραλάβουν το μεγαλύτερο μέρος του μολυσμένου νερού και του εδάφους από τον τόπο του εκτροχιασμού στην Ανατολική Παλαιστίνη, (σ.σ.: έτσι λέγεται η περιοχή), μια μικρή πόλη περίπου 5.000 κατοίκων, στα σύνορα του Οχάιο με την Πενσυλβάνια) αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι ορισμένα από τα επικίνδυνα χημικά θα μπορούσαν να καταλήξουν στο περιβάλλον, σύμφωνα με τον Guardian.

  Η Ντέμπρα Σορ από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) δήλωσε το Σάββατο ότι η υπηρεσία διέταξε τη σιδηροδρομική εταιρεία Norfolk Southern να «διακόψει» τις μεταφορές από την περιοχή, αλλά υποσχέθηκε ότι η απομάκρυνση του υλικού θα συνεχιστεί «πολύ σύντομα»

  «Όλοι θέλουν να εξαφανιστεί αυτή η μόλυνση από την περιοχή. Δεν θέλουν να ανησυχούν και δεν θέλουν τη μυρωδιά και οφείλουμε στους κατοίκους της Ανατολικής Παλαιστίνης να την απομακρύνουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Shore.

  Μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε η Shore, η σιδηροδρομική εταιρεία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διάθεση των αποβλήτων και παρείχε στις περιβαλλοντικές αρχές του Οχάιο έναν κατάλογο επιλεγμένων και χρησιμοποιούμενων χώρων διάθεσης.

  Από εδώ και στο εξής, τα σχέδια διάθεσης, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών και των διαδρομών μεταφοράς των μολυσμένων αποβλήτων, θα υπόκεινται σε έλεγχο και έγκριση από την EPA, δήλωσε η ίδια.

  «Η EPA θα διασφαλίσει ότι όλα τα απόβλητα θα διατεθούν με ασφαλή και νόμιμο τρόπο σε πιστοποιημένες από την EPA εγκαταστάσεις, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω απελευθέρωση επικίνδυνων ουσιών και οι επιπτώσεις στις κοινότητες».

  Η Shore δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι είχαν ακούσει τις ανησυχίες των κατοίκων και άλλων σε διάφορες πολιτείες και εξέταζαν «τη μεταφορά ορισμένων από αυτά τα απόβλητα σε μεγάλες αποστάσεις και την εξεύρεση των κατάλληλων αδειοδοτημένων και πιστοποιημένων χώρων για την παραλαβή των αποβλήτων».

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ