Δευτέρα 20.03.2023
More

  Ελβετία: Μεθυσμένος αστυνομικός πυροβόλησε 7 φορές μέσα σε τμήμα της Γενεύης

  Οι λόγοι που πυροβόλησε 7 (!) φορές με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο τμήμα δεν έγιναν γνωστοί από τις Αρχές

  «Τύφλα» από το μεθύσι ήταν ένας αστυνομικός την περασμένη Παρασκευή (28.10.2022) μέσα σε αστυνομικό τμήμα της Γενεύης στην Ελβετία, ο οποίος πυροβόλησε 7 φορές με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε συνάδελφό του στο πόδι.

  Το επεισοδιακό περιστατικό με τον αστυνομικό συνέβη πριν 3 ημέρες αλλά έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές Αρχές της Γενεύης στην Ελβετία. Πρόκειται για άνδρα που υπηρετεί στη μονάδα Δίωξης Ναρκωτικών και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο αστυνομικό τμήμα Καρλ-Βογκτ, στο κέντρο της πόλης.

  Ωστόσο, οι λόγοι που πυροβόλησε 7 (!) φορές με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο τμήμα δεν έγιναν γνωστοί από τις Αρχές, εξηγώντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπροστά στους πυροβολισμούς ήταν 5 συνάδελφοί του, ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε στο πόδι.

  «Ο ένας χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι και χρειάστηκε να χειρουργηθεί», τόνισαν οι εισαγγελικές αρχές.

  Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η εισαγγελία δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ιδίως για το επίπεδο αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του αστυνομικού την ώρα του συμβάντος.

  Μετά την κατάθεση του στον εισαγγελέα, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους. Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι «έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές άλλων και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια», υπογράμμισε το γραφείο της εισαγγελίας.

  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ