Κυριακή 24.10.2021
More

  Εμβόλιο Pfizer: Ασφαλές και σε παιδιά

  Τι έδειξαν κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ

  Eκατοντάδες παιδιά που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BionTech δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες

  Σε 600 παιδιά στο Ισραήλ που χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες γεγονός που δίνει ελπίδες στους επιστήμονες για την ασφάλειά του ακόμη και σε ανήλικα άτομα, όπως δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος στην εφημερίδα «Guardian».

  Τα παιδιά, μερικά από τα οποία πάσχουν από κυστική ίνωση (που επηρεάζει τους πνεύμονες) δεν συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή, όπως διευκρινίζεται.

  «Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer / BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», υποστηρίζει υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

  Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει συστήσει τον εμβολιασμό ορισμένων εφήβων εφόσον πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα που τους καθιστούν ευεπίφορους στον κορωνοϊό.

  «Έχουμε εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 600 παιδιά», δήλωσε ο Μποάζ Λεβ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια. «Δεν είδαμε σημαντικές παρενέργειες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό.», πρόσθεσε.

  Στο μεταξύ, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» έχει ξεκινήσει κλινική μελέτη σε παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και αναμένει να ξεκινήσει μια άλλη, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ