Σάββατο 08.05.2021
More

  Εμβόλιο Pfizer: Πιθανή η αποτελεσματικότητά του στο νέο στέλεχος κορωνοϊού

  Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν προστατεύει από το νέο στέλεχος του κορωνοΪού.

  Στη σοβαρή πιθανότητα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να προστατεύει από το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, στάθηκε μεταξύ των ανακοινώσεών του ο Ερυωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος νωρίτερα ενέκρινε το εμβόλιο των δύο αυτών εταιρειών.

  Για την ακρίβεια, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή υποστήριξε πως δεν υπάρχει απόδειξη που να δείχνει το αντίθετο, πράγμα που για την ώρα δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης του ιού που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την Ευρώπη.

  “Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Έμερ Κουκ, σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η έγκριση του εμβολίου.

  Εξάλλου ο EMA ανέφερε πως η χορήγηση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 που ανέπτυξαν από κοινού η φαρμακοβιομηχανία Pfizer των ΗΠΑ και η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech σε εγκύους πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση.

  Ο EMA δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές των εταιριών για ενδεχόμενους κινδύνους για τις εγκύους, δήλωσε ο Χάραλντ Ένζμαν, επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπους (CHMP) του EMA.

  Ο οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του αν καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, είπε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ