Σάββατο 03.06.2023
More

  Φον ντερ Λάιεν: Εκταμίευση 728 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα από το SURE

  Το ποσό των 728 εκατομμυρίων ευρώ εκταμιεύθηκε για την Ελλάδα από το πρόγραμμα SURE σήμερα, Τρίτη

  Η Κομισιόν εκταμιεύει 14 δισεκατομμύρια ευρώ για εννέα κράτη, ποσό που αντιστοιχεί στην τέταρτη δόση- και την πρώτη του 2021- από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η υποστήριξη αυτή, με μορφή δανείων, θα συμβάλλει στην κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με ρυθμίσεις για τη στήριξη της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας.

  Συγκεκριμένα, σήμερα το Βέλγιο έλαβε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, η Κύπρος 229 εκατ., η Ουγγαρία 304 εκατ., η Λετονία 72 εκατ., η Πολωνία 4,28 δισ., η Σλοβενία 913 εκατ., η Ισπανία 1,03 δισ., η Ιταλία 4,45 δισ. και η Ελλάδα 728 εκατομμύρια ευρώ.

  «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατ. ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζομένους. Συνολικά,η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου», ανέφερε η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στα ελληνικά, για την εκταμίευση.

  Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε μία ανάρτηση στη γλώσσα κάθε χώρας προς την οποία εκταμιεύθηκε δόση σήμερα. Στα ελληνικά έκανε δύο tweet, καθώς σήμερα εκταμιεύθηκαν και 229 εκατομμύρια ευρώ προς την Κύπρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ