Σάββατο 13.07.2024
More

  Φόβοι για νέα αύξηση των κρουσμάτων πριν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

  Τι υποστηρίζει νέα έρευνα

  Στη συζήτηση σχετικά με την παράταση και αυστηροποίηση του μερικού lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γερμανία, οι υποστηρικτές της άποψης αυτής μπορούν να στηρίζονται τώρα και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

  Σύμφωνα με υπολογισμούς του εν λόγω Κέντρου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

  Φόβοι για νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού πριν τα Χριστούγεννα

  Σε σχετική έκθεσή του, το ECDC προσομοιώνει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι αριθμοί εάν τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία διατηρηθούν αμετάβλητα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την έκθεση, δεν θα υπήρχε μεν καθοδική τάση στα περιστατικά που εισάγονται τα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα, εάν διατηρηθούν τα μέτρα.

  Εάν όμως οι ισχύοντες περιορισμοί του μερικού lockdown αρθούν στις 7 Δεκεμβρίου, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο θα αυξηθούν πριν από τα Χριστούγεννα και εάν τα μέτρα χαλαρώσουν στις 25 Δεκεμβρίου – κάτι το οποίο συζητείται αυτήν την στιγμή στα ομόσπονδα κρατίδια – τότε οι κλινικές θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ECDC.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ