Τρίτη 06.06.2023
More

  Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής -Περνά το συνταξιοδοτικό του Μακρόν

  Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και έτσι πέρασε η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

  Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και έτσι πέρασε η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν, που έχει προκαλέσει αναβρασμό στη Γαλλία.

  Αρχικά, η πρόταση που κατέθεσε η ομάδα Liot δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 287 ψήφους που απαιτούνταν, λαμβάνοντας 278 ψήφους υπέρ.

  Συνολικά, 19 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, δήλωσε ο βουλευτής Alexandre Vincendet.

  Η δεύτερη πρόταση μομφής από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έλαβε λιγότερη υποστήριξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, με μόλις 94 ψήφους.

  Μιλώντας πριν από τις ψηφοφορίες, ο κεντρώος βουλευτής Σαρλ ντε Κουρσόν, ένας από τους συντάκτες της πρότασης δυσπιστίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν για έλλειψη «θάρρους» κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

  Από την πλευρά της, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν, Ορόρ Μπερζέ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενεργεί ενάντια στο κοινό καλό.

  Οι προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν παρέκαμψε την Εθνοσυνέλευση για να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που αυξάνει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ