Δευτέρα 20.09.2021
More

  Γαλλία: Θα δώσει 30 εκατ. δόσεις εμβολίων για τις φτωχές χώρες ως το τέλος του 2021

  Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν

  Η Γαλλία θα δώσει έως τα τέλη του 2021 «τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δόσεις διαφορετικών εμβολίων» στο πρόγραμμα Covax, τον παγκόσμιο μηχανισμό προμήθειας εμβολίων στις φτωχές χώρες.

  Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, ενώπιον της Διεθνούς Διάσκεψης για την Υγεία των κρατών μελών της G20, που διεξάγεται στη Ρώμη.

  «Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρατάμε αποθέματα εμβολίων σε ορισμένες χώρες, την ώρα που σε άλλες λείπουν. Και είναι σοκαριστικό ότι ξεκινάμε, κάποιες φορές, να εμβολιάζουμε τα παιδιά εκεί όπου δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να εμβολιάζουμε τους πιο ηλικιωμένους, τους πιο ευάλωτους σε άλλες χώρες», επισήμανε ο Γάλλος ηγέτης σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία, επαναλαμβάνοντας μια έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  «Στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η Γαλλία θα μοιραστεί τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δόσεις διαφορετικών εμβολίων έως το τέλος του έτους», συμπλήρωσε, τονίζοντας «όχι στις πελατειακές σχέσεις, ναι στη εμβολιαστική πολυμέρεια».

  Αυτή τη στιγμή, το ένα τρίτο των πλουσιότερων χωρών έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία πρώτη δόση έναντι 0,2% των φτωχών χωρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα Covax. Ο ΠΟΥ απευθύνει, επομένως, έκκληση στις πλούσιες χώρες να κάνουν πράξη τη διεθνή αλληλεγγύη πριν από τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ