Δευτέρα 25.01.2021
More

  Γερμανία: 45χρονος Έλληνας και η 2 μηνών κόρη του μεταξύ των νεκρών

  Τραυματίες η σύζυγος και ο γιος

  Μία ελληνική οικογένεια της Γερμανίας είναι ανάμεσα στα θύματα του οδηγού που έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς, σκορπώντας τον θάνατο στο κέντρο του Τρίερ.

  Τη ζωή του έχασε ο 45χρονος οδοντίατρος Γ.Κ. και η μόλις εννέα εβδομάδων κόρη του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η σύζυγος του και το άλλο παιδί του ζευγαριού, ένα αγοράκι 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Ο τραγικός απολογισμός από το συμβάν είναι 5 νεκροί και 15 τραυματίες.

  Στο πλευρό της οικογένειας είναι από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο, Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», μιλώντας στο ΑΠΕ.

  Ο 51χρονος δράστης έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς την Τρίτη, σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο.

  Ο δράστης, Γερμανός κάτοικος της πόλης, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατεύθυνε το SUV που οδηγούσε προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ. την ώρα, την οποία δεν ανέκοψε, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Μάλιστα, επί τέσσερα λεπτά έκανε ελιγμούς, καταδιώκοντας πεζούς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

  Ο 51χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί. Θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ ο δήμαρχος του Τρίερ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για επίθεση με πολιτικά, θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ