Τρίτη 18.06.2024
More

  Γερμανία: Μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα

  Οι αγρότες ξεκίνησαν από τα ξημερώματα να κλείνουν τους δρόμους στη Γερμανία.

  Απέκλεισαν δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των επιδοτήσεων, με περισσότερα από 500 τρακτέρ και φορτηγά να είναι σταθμευμένα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Οι αγρότες έστησαν μπλόκα και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Σαξονία και τη Βαυαρία.

  Οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη Γερμανία γίνονται ως απάντηση στα σχέδια μείωσης των επιδοτήσεων ντίζελ και των φορολογικών ελαφρύνσεων για τα αγροτικά οχήματα ως μέρος των σχεδιαζόμενων περικοπών ύψους 900 εκατ. ευρώ στη στήριξη του αγροτικού τομέα. Οι αγρότες λένε ότι οι προγραμματισμένες περικοπές θα απειλήσουν τη διαβίωσή τους και την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής γεωργίας και έχουν προειδοποιήσει ότι από τις 8 Ιανουαρίου θα είναι «παρόντες παντού με τρόπο που δεν έχει ξαναζήσει η χώρα».

  Παράλληλα σε απεργία κατεβαίνουν και το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL της Γερμανίας, που έχει εξαγγείλει απεργία που ξεκινά στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτη και η απεργία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ημέρας της Παρασκευής.

  Η Deutsche Bahn είπε ότι η απεργία θα οδηγήσει σε τεράστιες διακοπές και θα υπάρχει μόνο μια πολύ περιορισμένη υπηρεσία τρένων διαθέσιμη, ζητώντας από το κοινό να απέχει από περιττά ταξίδια. Το προσωπικό των σιδηροδρόμων, οι οδηγοί φορτηγών και οι αγρότες είναι μεταξύ εκείνων που απειλούν με απεργία σε όλη τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα σε πανεθνικές διαμαρτυρίες για μισθούς μέχρι περικοπές στις γεωργικές επιδοτήσεις και υψηλότερα διόδια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ