Τετάρτη 05.10.2022
More

  Η λάβα έκοψε στα δύο μια πόλη στο Κονγκό (φωτογραφίες)

  Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Δημοκρατία του Κονγκό ύστερα από έκρηξη ηφαιστείου

  Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Δημοκρατία του Κονγκό ύστερα από έκρηξη ηφαιστείου, σύμφωνα με δηλώσεις από τοπικούς φορείς στο AP, αν και είναι ακόμα αβέβαιο πόσοι τελικά έχασαν τη ζωή τους.

  Μάλιστα, σχετικό φωτογραφικό υλικό του Associated Press δείχνει ότι η λάβα από το βουνό Νιραγκόνγκο κάλυψε την πόλη Buena, βόρεια της Goma.

  Η έκρηξη ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δηλώσεις από εκπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο AP, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

  Η πόλη Buena / AP Photo/Justin Kabumba

  Σημειώνεται ότι το ηφαίστειο εξερράγη τελευταία φορά το 2002, σκοτώνοντας 250 άτομα και αφήνοντας χωρίς σπίτι 120.000 ανθρώπους.

  Η Goma, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, «γλίτωσε» από τη λάβα του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο που εξερράγη το Σάββατο το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο στρατιωτικός κυβερνήτης της περιφέρειας.

  «Η λάβα σταμάτησε κοντά στην πόλη Buena, στην περιφέρεια της Goma, η πόλη γλίτωσε», δήλωσε ο στρατηγός Κονστάν Ντίμα, σε ένα σύντομο ηχητικό διάγγελμα που μεταδόθηκε από τα δημόσια ΜΜΕ.

   Η πόλη Buena/ AP Photo/Justin Kabumba

  «Πολλές κλοπές σε καταστήματα ρούχων και μια απόπειρα απόδρασης κρατουμένων» από τη φυλακή της πόλης έχουν καταγραφεί, αλλά «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε.

  Στην περιφέρεια της πόλης, στην Buena, «σπίτια καταστράφηκαν από τη λάβα», διευκρίνισε ο στρατηγός, χωρίς να δίνει αριθμητικό απολογισμό των καταστροφών αυτών.

   Η πόλη Buena/ AP Photo/Justin Kabumba

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ