Δευτέρα 22.04.2024
More

  ΗΠΑ -Μητέρα δύο παιδιών πέθανε επειδή ήπιε πολύ νερό

  Μια μητέρα δύο παιδιών από την Ιντιάνα των ΗΠΑ πέθανε μετά από υπερβολική κατανάλωση νερού. 

  Η 35χρονη μητέρα, ονόματι Άσλεϊ Σάμερς, πέθανε από την τοξικότητα του νερού – ή αλλιώς υπονατριαιμία – που αποτελεί σπανιότατη συνέπεια της υπερκατανάλωσης νερού.

  Η Σάμερς βρισκόταν με τον σύζυγό της και τις κόρες της στη λίμνη Φρίμαν στις 4 Ιουλίου, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Νωρίτερα, είχε εκφράσει το παράπονο, ότι αισθανόταν ζαλισμένη και είχε επίμονο πονοκέφαλο. Ένιωθε αφυδατωμένη, σημείωσε η οικογένειά της.

  «Κάποιος μας είπε ότι ήπιε τέσσερα μπουκάλια νερό μέσα σε 20 λεπτά», δήλωσε ο αδελφός της Ντέβον Μίλερ, μιλώντας στο WRTV. «Θέλω να πω, ένα μέσο μπουκάλι νερό είναι περίπου 453 γραμμάρια, οπότε ήταν 1814 τα γραμμάτια, που ήπιε σε διάστημα 20 λεπτών. Αυτό είναι, περίπου, 1,5 λίτρο. Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να πίνεις σε μια ολόκληρη ημέρα» είπε επίσης.

  Στο νοσοκομείο, οι γιατροί της διέγνωσαν τοξικότητα από το νερό, που ονομάζεται επίσης υπονατριαιμία, η οποία προκαλείται όταν υπάρχει πολύ νερό στο σώμα και όχι αρκετό νάτριο.

  Η πάθηση εμφανίζεται όταν κάποιος καταναλώνει υπερβολική ποσότητα νερού σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο κατακλύζει την ικανότητα των πολύπλοκων συστημάτων οργάνων του σώματος, κυρίως των νεφρών, να ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών.

  Το νάτριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ικανότητά του να διατηρεί την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων μέσω ηλεκτρικών παλμών.

  Η Σάμερς ήταν δότρια οργάνων έτσι δώρισε την καρδιά, το συκώτι, τους πνεύμονες, τα νεφρά και μέρος από τον μακρύ οστικό της ιστό, σώζοντας τελικά άλλες πέντε ζωές, είπε η οικογένειά της.

  Με πληροφορίες από Daily Mail, New York Post

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ