Σάββατο 01.04.2023
More

  ΗΠΑ: Βουλευτής δηλώνει πως θα οπλοφορεί ακόμα και στο Κογκρέσο

  Δεινή υποστηρικτής της οπλοκατοχής η 34χρονη Λόρεν Μπόμπερτ, δηλώνει ότι παντού και πάντα θα έχει μαζί το όπλο της 

  Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της νεοεκλεγείσας βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων, Λόρεν Μπόμπερτ, όπου δήλωσε ότι θα έχει πάντα μαζί της το όπλο της, ένα Glock, στη διάρκεια της θητείας της στην Ουάσιγκτον.

  Στο βίντεο που ανάρτησε την Κυριακή στο Twitter η Μπόμπερτ φαίνεται να γεμίζει το πιστόλι της προτού βγει για να περπατήσει στους δρόμους της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

  «Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσιγκτον και το Κογκρέσο», τονίζει η ίδια στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.

  Ωστόσο, ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον επισήμανε ότι σκοπεύει να μιλήσει με τη Μπόμπερτ σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες για την οπλοκατοχή που ισχύουν στην πόλη.

  Η 34χρονη Μπόμπερτ είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, του Shooters Grill, στην πόλη Ράιφλ (τουφέκι) του Κολοράντο από όπου κατάγεται.

  Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο επιτρέπεται να φέρουν όπλα, κάτι που δεν είναι παράνομο βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας αυτής.

  Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Μπόμπερτ.

  «Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου. Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου» φέρεται να λέει σε βίντεο.

  Όμως η αστυνομία της Ουάσιγκτον δεν άργησε να απαντήσει στην Μπόμπερτ, επισημαίνοντας σε δημοσιογράφους ότι η βουλευτής «θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που ισχύουν για όλους όσοι εντοπίζονται στους δρόμους της Ουάσιγκτον να έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλο».

  Αν και το Σύνταγμα των ΗΠΑ διαφυλάσσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, οι νόμοι για το θέμα διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

  Τα μέλη του Κογκρέσου επιτρέπεται να έχουν όπλα στα γραφεία τους και να τα μεταφέρουν στην Ουάσιγκτον, εφόσον δεν είναι γεμάτα.

  Ωστόσο χρειάζεται ειδική άδεια για να φέρει κάποιος το όπλο του και να περπατά στους δρόμους της πόλης, ενώ όταν εισάγονται όπλα από άλλες πολιτείες, πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές.

   

  Με πληροφορίες του Politico/ΑΠΕ/Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ