Πέμπτη 26.05.2022
More

  Ιταλία: 40 δισ ευρώ ρίχνει στην οικονομία ο Ντράγκι-Μέτρα στήριξης κατά της πανδημίας

  Η κυβέρνηση του Μ. Ντράγκι ενέκρινε νέα μέτρα στήριξης, ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ

  Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε νέα μέτρα στήριξης, ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την τόνωση της οικονομίας και την βοήθεια των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

  Πρόκειται να στηριχθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ οι ιταλικοί δήμοι θα μειώσουν για φέτος και το ύψος του τέλους απορριμμάτων.

  Μέχρι τις 30 Ιουνίου «παγώνουν» επίσης οι πληρωμές προστίμων και φόρων. Για τον τομέα του τουρισμού θα διατεθούν 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προστίθενται στο 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση της Ρώμης έχει ήδη εγκρίνει.

  Παράλληλα, προβλέπονται επιπλέον αρωγές ύψους 737 εκατομμυρίων ευρώ για τους εποχικούς εργαζόμενους οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους. Συνολικά, για την αρωγή των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που μείωσαν ή και μηδένισαν τον τζίρο τους εξαιτίας της πανδημίας του covid 19, η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε να διαθέσει στην φάση αυτή 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ