Τρίτη 04.10.2022
More

  Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

  Πτωτική τάση καταγράφεται στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες

  Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών.

  «Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», πρόσθεσε ο Κόστα. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες ( δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά».

  Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

  Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

  Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με covid-19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ