Πέμπτη 30.06.2022
More

  Johnson & Johnson: Θα ζητήσει έγκριση της δεύτερης δόσης

  Η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει αυτή την εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ να εγκρίνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά της Covid

  Η Johnson & Johnson σχεδιάζει να ζητήσει αυτή την εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ να εγκρίνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά της Covid-19, όπως μετέδωσαν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους με γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

  Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson είχε ανακοινώσει ότι η τρίτη και τελική φάση των κλινικών ερευνών κατέδειξε αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 94% έναντι της συμπτωματικής Covid-19 στις ΗΠΑ, και προστασία κατά 75% παγκοσμίως.

  Πολύ σημαντικό είναι ότι η χορήγηση δεύτερης δόσης μετά δύο μήνες εκτόξευσε τον αριθμό αντισωμάτων σε τετραπλάσια έως εξαπλάσια, ενώ η χορήγηση μετά από έξι μήνες προσέφερε σε έλεγχο έως και 12πλάσια αύξηση αντισωμάτων.

  Ειδικά έναντι της σοβαρής νόσησης, η δεύτερη δόση προσέφερε 14 τουλάχιστον ημέρες μετά τη χορήγησή της απόλυτη προστασία (100%), σύμφωνα πάντα με την ίδια την Johnson & Johnson.

  Επιπλέον οι μελέτες έδειξαν καλή αποδοχή της δεύτερης δόσης του εμβολίου από τους οργανισμούς των εθελοντών που συμμετείχαν στις μελέτες.

  Η μονή δόση προσέφερε 79% προστασία από μόλυνση με βάση τα πραγματικά πια στοιχεία στον αμερικανικό πληθυσμό, όχι κλινικές μελέτες.

  Η εταιρεία τόνισε ακόμη ότι δεν καταγράφηκε κάμψη της επίδρασης του εμβολίου κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, παρά την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στο μεταξύ.

   

   

  Πηγή: Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ