Πέμπτη 30.06.2022
More

  Καλιφόρνια: Το «μυστηριώδες» αεροσκάφος που βρέθηκε σε λίμνη είχε συντριβεί το 1986

  Δεν λύθηκε τελικά το μυστήριο με τη συντριβή αεροσκάφους το 1965

  Το αεροπλάνο που βρέθηκε σε λίμνη στην Καλιφόρνια πριν από λίγες ημέρες- με τη «βοήθεια» της ξηρασίας- δεν έλυσε τελικά το μυστήριο με τη συντριβή αεροσκάφους της δεκαετίας του ‘60, όπως εκτιμήθηκε αρχικά.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, εργαζόμενοι της εταιρείας υποβρύχιων ερευνών Seafloor Systems που δοκίμαζαν νέο εξοπλισμό, εντόπισαν ένα αεροσκάφος στον βυθό της λίμνης Φόλσομ, κοντά στο Σακραμέντο.

  Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για αεροπλάνο που συνετρίβη την Πρωτοχρονιά του 1965, καθώς η περιγραφή ταίριαζε με εκείνο το Piper Comanche 250. Η συντριβή κόστισε τη ζωή και των τεσσάρων επιβαινόντων, ενώ εντοπίστηκε μόνο η σορός του πιλότου.

  Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό το αεροπλάνο. Δύτες από το γραφείο του σερίφη των κομητειών Πλέισερ και Ελ Ντοράντο έκαναν έρευνα στο σημείο, μαζί με τους ανθρώπους της εταιρείας.

  Από τις φωτογραφίες που τράβηξαν διαπίστωσαν πως αυτό ήταν αεροπλάνο που έπεσε το 1986 και όχι εκείνο που συνετρίβη το 1965. Στην περίπτωση αυτή, δεν είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Το αεροσκάφος θα παραμείνει στον βυθό της λίμνης, προς το παρόν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

  Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2014, επίσης κατά τη διάρκεια περιόδου σφοδρής ξηρασίας στην περιοχή, ομάδες δυτών αναζήτησαν το αεροσκάφος που συνετρίβη το 1965, αλλά δεν το εντόπισαν.

  Τώρα, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη συντριβή δεν θέλουν να γίνουν άλλες έρευνες για τον εντοπισμό των τριών σορών που δεν έχουν βρεθεί ή για τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

   

   

  Με πληροφορίες από Guardian

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ