Τρίτη 24.05.2022
More

  Ινδία: Βρέφος βρέθηκε σε ξύλινο κουτί στον Γάγγη

  Το έσωσε βαρκάρης που άκουσε τα κλάματα

  Ένας βαρκάρης στην Ινδία έσωσε ένα βρέφος το οποίο ήταν μέσα σε κουτί που επέπλεε στον ποταμό Γάγγη, στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές.

  Ο Γκούλου Ταουντχάρι δήλωσε ότι άκουσε τα κλάματα του μόλις 21 ημερών βρέφους και ότι βρήκε το κοριτσάκι τυλιγμένο σε ένα κόκκινο μαντήλι, μέσα σε κουτί διακοσμημένο με θεότητες του ινδουισμού.

  Σύμφωνα με τα όσα είπε στα τοπικά ΜΜΕ, την ώρα που ακούστηκαν τα κλάματα του μωρού βρίσκονταν κι άλλοι άνθρωποι στην όχθη του ποταμού, αλλά δεν αντέδρασαν. «Έτρεξα να τη σώσω, όταν άνοιξα το ξύλινο κουτί τη βρήκα μέσα», συμπλήρωσε.

  Το κουτί περιείχε μία κάρτα που ανέφερε την ημερομηνία και την ώρα γέννησης του βρέφους, όπως και το όνομα του κοριτσιού: Ganga, όπως ο ποταμός που βρέθηκε.

  Ο βαρκάρης πήρε το βρέφος στο σπίτι του, από όπου το παρέλαβε η αστυνομία και το μετέφερε στο νοσοκομείο, για την παρακολούθηση της κατάστασής του. Αργότερα το κοριτσάκι θα σταλεί σε δομή φιλοξενίας.

  Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το κόστος για την ανατροφή του παιδιού, όπως και ότι θα επιβραβεύσει τον βαρκάρη- μεταξύ άλλων με ένα σπίτι- για το «μοναδικό παράδειγμα ανθρωπιάς» που έδωσε.

  Η αστυνομία κάνει έρευνες για να διαπιστωθεί πώς κατέληξε το βρέφος στο ποτάμι. Στην Ινδία δυστυχώς δεν σπανίζουν οι περιπτώσεις κοριτσιών που είτε δολοφονούνται είτε εγκαταλείπονται μετά την γέννηση.

   

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ