Πέμπτη 29.02.2024
More

  Καναδάς: Πυροβόλησαν 17 άγρια ​​άλογα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι

  Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη την ανακάλυψη 17 άγριων αλόγων, που βρέθηκαν νεκρά από πυροβολισμούς στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.

  Τα πτώματα των άγριων αλόγων ανακαλύφθηκαν κοντά στην κοινότητα Γουόλχάτσιν, 65 χιλιόμετρα δυτικά του Κάμλουπς και 370 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ.

  Η αστυνομία ανέφερε ότι τα ζώα «θανατώθηκαν πρόσφατα» και ζητά την βοήθεια τη τοπικής κοινότητας για να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι.

  Σε μια δήλωση, η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία ανέφερε ότι δέχτηκε μηνύματα για τα πτώματα των αλόγων την περασμένη Παρασκευή. Ομάδα αστυνομικών βρέθηκε στην περιοχή και βρήκε τα πτώματα, τα οποία είχαν πληγές από σφαίρες. Ήταν διασκορπισμένα σε απόσταση δύο χιλιομέτρων δάσους.

  Το τμήμα Εγκληματολογικής Ταυτοποίησης εξέτασε το σημείο, μαζί με έναν κτηνίατρο και έναν ερευνητή ζώων. «Η αιτία αυτής της καταστροφικής πράξης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε η αστυνομία, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

  Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία είπε ότι τα 17 άλογα ήταν μέρος μιας ομάδας περίπου 250 άγριων αλόγων που ζουν σε αυτήν την περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας.

  Μεγάλη πολιτιστική σημασία

  Η ομοσπονδιακή αστυνομική δύναμη διευκρίνισε ότι αυτά τα ζώα έχουν μεγάλη πολιτιστική σημασία για το Skeetchestn Indian Reservation, που αποτελείται από μέλη του λαού Shuswap. Οι επικεφαλής του εξέφρασαν τη λύπη τους για την ανακάλυψη. «Είμαστε συνδεδεμένοι με όλα τα ζώα που περπατούν, πετούν και κολυμπούν, και είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε ζωή γίνεται σεβαστή και λαμβάνει φροντίδα», ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση. «Θρηνούμε για την περιττή απώλεια της άγριας ζωής με την οποία μοιραζόμαστε αυτό το όμορφο τοπίο», πρόσθεσαν.

  Υπολογίζεται ότι 1.000 άγρια ​​άλογα ζουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανική Κολομβία. Υπάρχουν επίσης ομάδες αυτών των ιπποειδών στις επαρχίες της Νέας Σκωτίας, της Αλμπέρτα και του Σασκάτσουαν.

  Ο Γουέιν ΜακΡόρι, ένας διάσημος ερευνητής άγριας ζωής στον Καναδά, δήλωσε στην Canadian Press ότι είναι καιρός να αυξηθεί η προστασία για τα άγρια ​​άλογα, τόσο στην επαρχιακή όσο και στην ομοσπονδιακή νομοθεσία, λόγω της σημασίας τους «για την καναδική κληρονομιά, τον καναδικό πολιτισμό, τους αυτόχθονες πληθυσμούς και τα οικοσυστήματα».

  Τον Νοέμβριο του 2020, οι ηγέτες της Flying Post Indian Reservation (που βρίσκεται στην επαρχία του Οντάριο) κατήγγειλαν τον θάνατο μιας λευκής αλκής , που θεωρείται ιερό ζώο μεταξύ των μελών της.

   

  Mε πληροφορίες από El Pais

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ