Τρίτη 16.04.2024
More

  Καταδικάστηκε για βιασμό ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντάνι Άλβες

  Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα Πέμπτη τον πρώην διεθνή Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ντάνι Άλβες σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση, αφού τον έκρινε ένοχο για τον βιασμό μιας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης τον Δεκέμβριο του 2022. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβάλει στο θύμα αποζημίωση 150.000 ευρώ.

  «Το θύμα δεν συναίνεσε και υπάρχουν στοιχεία που, εκτός από τη μαρτυρία του, επιτρέπουν να θεωρηθεί ο βιασμός αποδεδειγμένος», αναφέρει στο σκεπτικό του το δικαστήριο της Βαρκελώνης.

  Η νεαρή γυναίκα – που κατέθεσε πίσω από μια οθόνη για να προστατεύσει την ταυτότητά της – είπε ότι ο Άλβες την ανάγκασε βίαια σε ερωτική συνεύρεση στις τουαλέτες μιας ντισκοτέκ της Βαρκελώνης, παρά το γεγονός ότι τον παρακαλούσε να την αφήσει να φύγει, όπως είπε.

  Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο νυχτερινό κέντρο μετά την καταγγελία μίλησαν στο δικαστήριο για την κατάσταση αναταραχής και «σοκ» του θύματος όταν την αντίκρυσαν, καθώς και την αγωνία της ότι «κανείς δεν θα την πίστευε» αν έκανε μήνυση.

  Ο 40χρονος σήμερα Άλβες, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της τριήμερης δίκης του, κατέθεσε ότι η σεξουαλική επαφή που είχε με τη γυναίκα ήταν συναινετική και αρνήθηκε ότι τη χτύπησε και της άρπαξε τα μαλλιά. «Δεν είμαι τέτοιος τύπος άντρα, δεν είμαι βίαιος», ισχυρίστηκε, για να προσθέσει στη συνέχεια «αν ήθελε να φύγει, θα μπορούσε να είχε φύγει, δεν ήταν υποχρεωμένη να είναι εκεί».

  Ο παίκτης βρισκόταν προφυλακισμένος από τη στιγμή που συνελήφθη στη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο του 2023. Τα διαδοχικά του αιτήματα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση είχαν επανειλημμένα απορριφθεί από τα δικαστήρια, τα οποία τον θεωρούσαν ύποπτο φυγής λόγω της περιουσίας του.

  Ο Ντάνι Άλβες θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, κατακτώντας δεκάδες τρόπαια κατά τη διάρκεια μιας θριαμβευτικής καριέρας, η κορύφωση της οποίας ήταν με την Μπαρτσελόνα, μεταξύ 2008 και 2016, όταν κέρδισε 23 τρόπαια. Όταν συνελήφθη ήταν πλέον παίκτης της μεξικάνικης ομάδας Πούμας, η οποία διέκοψε αμέσως το συμβόλαιό του όταν έγινε γνωστή η καταγγελία.

   

  Πηγές: AFP, EFE

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ