Πέμπτη 13.05.2021
More

  Κομισιόν: 107 εκατ. δόσεις στα κράτη-μέλη στο α’ τρίμηνο

  Τις 107 εκατομμύρια θα φτάσουν οι δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που θα έχουν παραδοθεί στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

  Τις 107 εκατομμύρια θα φτάσουν οι δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που θα έχουν παραδοθεί στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ως το τέλος της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιτυγχάνεται έτσι ο – αναθεωρημένος προς τα κάτω, εξαιτίας της AstraZeneca – στόχος για 100 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του α’ τριμήνου του 2021.

  Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε στο τακτικό briefing της Επιτροπής, οι παραδόσεις από τις Pfizer-BioNTech θα φτάσουν τις 67,5 εκατομμύρια δόσεις (αριθμός υψηλότερος ακόμα και από τον ανοδικά αναθεωρημένο στόχο των 66 εκατομμυρίων δόσεων), η Moderna θα παραδώσει 9,8 εκατομμύρια δόσεις (έναντι στόχου 10 εκατομμυρίων) και η AstraZeneca θα παραδώσει 29,7 εκατομμύρια δόσεις (έναντι του τελικού στόχου 30 εκατομμυρίων).

  Σε άλλες εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια, εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι παραγωγοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εξακολουθούν να μην έχουν καταθέσει αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για υπό όρους άδεια κυκλοφορίας. Τέλος, σχετικά με τον πρόσφατα ενισχυμένο μηχανισμό εξουσιοδότησης εξαγωγών εμβολίων, αναφέρθηκε ότι (με βάση τα στοιχεία της Δευτέρας) έχουν κατατεθεί 491 αιτήσεις για εξαγωγές, 483 έχουν γίνει δεκτές, μία έχει απορριφθεί ενώ επτά ακόμα εξετάζονται.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ