Πέμπτη 09.12.2021
More

  Κούβα: Ξεκινούν εμβολιασμοί νηπίων κατά του κορωνοϊού

  Η Κυβέρνηση της Κούβας προχωρά σε εμβολιασμούς νηπίων, εναντίον του κορωνοϊού

  Εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε παιδιά μόλις 2 ετών, πραγματοποιεί η Κουβανική Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά και να επιστρέψουν τα παιδιά στις αίθουσες του σχολείου.

  Η Κούβα είναι ίσως η πρώτη χώρα που εφάρμοσε εμβολιασμούς σε νήπια, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί δήλωση της Κυβέρνησης πως τα εγχώρια εμβόλια είναι ασφαλή για τα μικρά παιδιά.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα σχολικά μαθήματα είχαν διακοπεί και αντικαταστάθηκαν με καθημερινή παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην τηλεόραση, μιας και το διαδίκτυο δεν είναι δεδομένο στην Κούβα.

  Η χώρα είχε επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία των δικών της εμβολίων και οι τοπικοί επιστήμονες, επεσήμαναν την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα των τοπικών εμβολίων.

  Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η Κουβανική κυβέρνηση, αναμένεται να ζητήσει έγκριση για τα εμβόλιά της, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Κουβανικό υπουργείο Υγείας, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στη χώρα. Η κυβέρνηση δεν ανέφερε τον αριθμό των εώς τώρα εμβολιασμένων παιδιών, ωστόσο γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού σε παιδιά, στην επαρχία Cienfuegos, όπου το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπιζε σοβαρές ελλείψεις, ενώ είχε σημειωθεί απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων.

  Η κουβανική κυβέρνηση δήλωσε, επίσης, ότι ελπίζει να εμβολιάσει πάνω από το 90% του πληθυσμού των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, πριν ανοίξει ξανά τα διεθνή σύνορα, ενέργεια που αναμένεται να συμβεί στα μέσα Νοεμβρίου.

  Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα επικεντρωθεί στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των ηλικιωμένων και των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο. Ωστόσο, μετά τα δεδομένα της αυξημένης μόλυνσης παιδιών, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα, σειρά προτεραιότητας έχουν και τα μικρά παιδιά.

  Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το CNN, η Κούβα έχει καταγράψει 6.056 θανάτους από τον κορονοϊό, αλλά οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πρόσφατα ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ