Δευτέρα 20.09.2021
More

  Κύπρος: Εμβολιασμοί με τη μέθοδο walk-in και χωρίς ραντεβού

  Τα κέντρα walk-in αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό

  To κυπριακό υπουργείο Υγείας εγκαινιάζει από αύριο εμβολιαστικά κέντρα στα οποία θα μπορούν να προσέρχονται πολίτες χωρίς ραντεβού (walk-in) και να εμβολιάζονται.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα κέντρα walk-in αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό.

  Στην Κύπρο, θα λειτουργήσουν σε όλες τις πόλεις και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

  Σε πρώτη φάση θα μπορούν να εμβολιάζονται δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) και αργότερα και άλλα άτομα που δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα υγείας της Κύπρου.

  Στα walk-in δεν θα γίνονται επαναληπτικές δόσεις ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση αλλά μόνο νέοι εμβολιασμοί. Θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ