Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης για πιθανή αεροπειρατεία σε πτήση της Flydubai από το Ντουμπάι προς το Τελ Αβίβ, ο οποίος ωστόσο έληξε χωρίς να υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος.
Σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο Ynet, το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερους από 170 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, όταν εξέπεμψε για σύντομο χρονικό διάστημα σήμα κινδύνου, προκαλώντας ανησυχία στις ισραηλινές αρχές για το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.
Αρχικά, το Ynet μετέδωσε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε χειροκίνητη κάθοδο και πραγματοποιούσε αναστροφή, ενώ φέρεται να εκτρεπόταν προς τη Σαουδική Αραβία και να μείωνε το ύψος του. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχαν απογειωθεί μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς συγκάλεσαν επείγουσα σύσκεψη για το περιστατικό.
Στη συνέχεια, ωστόσο, αξιωματούχοι ασφαλείας καθησύχασαν την κατάσταση και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Σαουδική Αραβία.
Με νεότερη ενημέρωσή του, το Ynet ανέφερε ότι το σήμα κινδύνου ενεργοποιήθηκε εξαιτίας περιστατικού βίας μέσα στο αεροσκάφος και συγκεκριμένα λόγω συμπλοκής μεταξύ των δύο πιλότων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιλότοι ήρθαν στα χέρια, γεγονός που προκάλεσε την αρχική κινητοποίηση των αρχών.







