Σάββατο 04.12.2021
More

  Μακελειό στη Νορβηγία: «Τα πέντε θύματα δολοφονήθηκαν με αιχμηρό όπλο, όχι με τόξο»

  Σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχει ανατροπή στον τρόπο που δολοφονήθηκαν τα θύματα.

  Στον απόηχο του μακελειού που σημειώθηκε στη Νορβηγία και προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάλιστα, υπάρχει ανατροπή στον τρόπο που δολοφονήθηκαν τα θύματα.

  Οπως αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, λοιπόν, οι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από χτυπήματα με ένα αιχμηρό όπλο από τον δράστη, που -προφανώς- έχασε ή πέταξε το τόξο του και τα βέλη του, κατά τη διάρκεια της φονικής διαδρομής του.

  «Κάποια στιγμή, ξεφορτώθηκε ή έχασε το τόξο και τα βέλη του», είπε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Ομχολτ, περιγράφοντας το πώς εξελίχθηκε η επίθεση, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Σκότωσε πέντε ανθρώπους με αιχμηρό όπλο είτε σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους».

  Η Αστυνομία, η οποία μέχρι τώρα ανέφερε ότι ο ύποπτος Εσπεν Αντερσεν Μπρότεν ήταν οπλισμένος με ένα τόξο και βέλη, όπως και με δύο άλλα όπλα, δεν είχε διευκρινίσει τη φύση των όπλων αυτών για τις ανάγκες της έρευνας. «Ολα δείχνουν πως τα θύματά του τα επέλεξε στην τύχη», σημείωσε ο Ομχολτ.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπρότεν στοχοθέτησε με το τόξο περισσότερους από 12 ανθρώπους, μόλις ξεκίνησε την επίθεσή του, όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του από το όπλο αυτό.

  Ο 37χρονος Δανός, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ομολόγησε πως σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις σε μια επίθεση, που διέπραξε την περασμένη Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ, μια πόλη στη νοτιοανατολική Νορβηγία.

  «Αναφορικά με το κίνητρό του, η (ψυχική) ασθένεια παραμένει το βασικότερο σενάριο. Και σχετικά με τον προσηλυτισμό του στο Ισλάμ, αυτό το σενάριο έχει αποδυναμωθεί», συμπλήρωσε ο Ομχολτ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ