Πέμπτη 25.07.2024
More

  Μασσαλία: Η εντυπωσιακή υποδοχή του ιστιοφόρου Belem με την Ολυμπιακή φλόγα

  Έφτασε στη Γαλλία μετά από 12 ημέρες ταξιδιού στη Μεσόγειο

  Με μία εντυπωσιακή, φαντασμαγορική τελετή υποδέχθηκε η Μασσαλία το ιστιοφόρο Belem που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα.

  Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, έφτασε στο λιμάνι της Μασσαλίας, τον πρώτο της σταθμό στη Γαλλία. Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας προς την Μασσαλία έγινε με το τρικάταρτο ιστιοφόρο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα – εμπνευσμένοι από τον Γάλλο Πιερ ντε Κουμπερντέν.

  Το Belem έφτασε στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, στη στεριά αλλά και σε εκατοντάδες σκάφη στη θάλασσα. Το εντυπωσιακό σόου περιλάμβανε σχηματισμούς με καπνογόνα στον ουρανό, σημαίες, κόρνες και ένα ενθουσιώδες πλήθος. Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας είχε χαρακτήρα λαϊκής γιορτής ενώ εκτιμάται ότι στο λιμάνι της Μασσαλίας συγκεντρώθηκαν περίπου 150.000 άτομα.

  Παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στους λαμπαδηδρόμους για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Το ταξίδι της φλόγας στη Γαλλία θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου, όταν θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι για να ανάψει τον βωμό και να καίει έως ότου ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Στο μεταξύ, θα έχει περάσει από κάθε γωνιά της χώρας, καλύπτοντας περισσότερες από 400 πόλεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ