Κυριακή 26.05.2024
More

  Μεγάλη Βρετανία: Υπάλληλος της βουλής συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

  Η αστυνομία της Βρετανίας κατηγόρησε δύο άνδρες ότι παραβίασαν το Νόμο περί Κρατικών Απορρήτων

  Η βρετανική αστυνομία κατηγόρησε δύο άνδρες για παραβίαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων για κατασκοπεία προς όφελος της Κίνας.

  Η αστυνομία της Βρετανίας κατηγόρησε σήμερα, Δευτέρα (22/4), δύο άνδρες ότι παραβίασαν το Νόμο περί Κρατικών Απορρήτων διενεργώντας κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.

  Οι δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών, κατηγορούνται ότι έδιναν πληροφορίες στην Κίνα, επιζήμιες το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Cristopher Cash, που απασχολούνταν ως ερευνητής των Συντηρητικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου και για τον Cristopher Berry.

  Σύμφωνα με την εισαγγελία, πρόκειται να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster την Παρασκευή, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της κατασκοπίας. «Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη έρευνα για πολύ σοβαρές κατηγορίες», δήλωσε ο διοικητής Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διεύθυνσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

  Η ανησυχία για φερόμενες κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Κίνας στη Βρετανία ήταν ήδη ιδαίτερα αυξημένη. Ο Cash είχε συληφθή ως ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας πέρσι τον Μάρτιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του όταν η σύλληψη έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο, είχε δηλώσει αθώος.

  Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τότε ότι κινέζοι κατάσκοποι στοχοθετούν βρετανούς αξιωματούχους που κατέχουν ευαίσθητες θέσεις στην πολιτική, την άμυνα και τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο όλο και πιο περίπλοκων επιχειρήσεων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

  Οι δύο άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση και πρόκειται να εμφανιστούν στο δικαστήριο του   την Παρασκευή 26 Απριλίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ