Τετάρτη 26.01.2022
More

  Νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοινώνει αύριο η Γαλλία

  Η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

  Νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας της Covid-19 ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Γαλλία την Πέμπτη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

  ‘Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ριζικά μέτρα, προτιμώντας να ενισχύσει το social distancing και να επιταχύνει την εμβολιαστική εκστρατεία.

  Την Πέμπτη η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τη χρήση του υγειονομικού πάσου, αν και τις προσεχείς μέρες αναμένεται πιθανώς επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης με τον αριθμό των μολύνσεων εβδομαδιαίως ανά 100.000 πληθυσμού να ξεπερνά τα 200. Τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δεν θα περιλαμβάνουν πάντως, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο καταστημάτων κτλ, αλλά χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενίσχυση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, περισσότερα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και νέα ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

  Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και τα κρούσματα να διπλασιαστούν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ