Τετάρτη 05.10.2022
More

  Νέα Υόρκη: Δίνουν 100 δολάρια σε όποιον κάτοικο εμβολιαστεί

  «Τα 100 δολάρια θα «έχουν μεγάλο αντίκτυπο»

  Ένα ακόμη κίνητρο προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

  Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σχολίασε ότι τα 100 δολάρια θα «έχουν μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά σε έναν κόσμο όπου ολοένα και περισσότερα πράγματα θα καθοριστούν από το εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι».

  Ένας αξιωματούχος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως όσοι εμβολιαστούν, θα τους αποσταλεί μία προπληρωμένη χρεωστική κάρτα είτε θα μπορεί να την εκδώσει ο ίδιος άμεσα ψηφιακά.

  Ερωτηθείς εάν θα λάβουν τα 100 δολάρια και όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, ο Μπιλ ντε Μπλάσιο τους ευχαρίστησε που έκαναν το σωστό. «Ήταν το σωστό πράγμα που έκαναν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, για την κοινότητά τους. Έκαναν το σωστό και η ανταμοιβή είναι ότι έμειναν ασφαλείς και είναι ζωντανοί» δήλωσε.

  «Αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση ειδικά μέσω των social media που ξεπερνά την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουμε». Στην συνέντευ6ξη Τύπου, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε επίσης πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού με το 59% του πληθυσμού της πόλης να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ