Πέμπτη 06.10.2022
More

  Πόθεν έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των Μητσοτάκη, Τσίπρα και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών

  Οι δηλώσεις των Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και Βελόπουλου

  Στη δημοσιότητα δίνονται σήμερα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών.

  Πρόκειται για τις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020, όχι μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές τους, αλλά και οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

  Επί της ουσίας, τα στοιχεία αφορούν στα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση κατά την οικονομική χρήση του έτους 2019. H δημοσιοποίηση έγινε από την αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

  Κυριάκος Μητσοτάκης

  Ο πρωθυπουργός δήλωσε 33.432,38 ευρώ εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά, 11.800 ευρώ από ακίνητα και 1.285,77 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα δήλωσε 35.500,48 ευρώ συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, πρόσθετες αμοιβές κ.α.

  Η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφκσι δήλωσε 36.671,05 ευρώ συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα). και 28.000 ευρώ από ακίνητα. Εδώ η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει 36 ακίνητα, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καλλιέργειες και αποθήκες σε Αθήνα, Γλυφάδα, Χανιά, Κυκλάδες. Από αυτά, τα οχτώ ανήκουν στη σύζυγό του.

  Αλέξης Τσίπρας

  Για το ίδιο έτος χρήσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εισοδήματα 34.424,05 ευρώ που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά,  Παράλληλα δήλωσε 32.961,68 ευρώ συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ. Η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, δήλωσε εισόδημα 19.355,78 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

  Ως προς τις καταθέσεις, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τραπεζικό λογαριασμό 41.164 ευρώ, ενώ η κα Μπαζιάνα δηλώνει τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 27.770 ευρώ κι έναν λογαριασμό στο όνομα του παιδιού τους, ύψους 45.207 ευρώ.

  Ακολουθούν τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών:

  Η  δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

  Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

  Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

  Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

  Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη

  Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου

  Αναλυτικά η λίστα με τις δηλώσεις όλων των πολιτικών

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ