Παρασκευή 01.03.2024
More

  Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Τυνησίας –Αγνοούμενοι 34 μετανάστες

  Πρόκειται για το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε 48 ώρες στην ευρύτερη περιοχή 

  Αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 34 μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε την Παρασκευή στα ανοιχτά της Τυνησίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της χώρας.

  Πρόκειται για το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε 48 ώρες.

  Στα προηγούμενα ναυάγια, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 67 είναι αγνοούμενοι, ανέφερε ο δικαστής Φαούζι Μασμούντι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

  Το σκάφος απέπλευσε την Πέμπτη από την περιοχή του Σφαξ με προορισμό τα ιταλικά παράλια. Επέβαιναν συνολικά 38 άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων διασώθηκαν.

  Οι τραγωδίες στη Μεσόγειο σημειώνονται ένα μήνα μετά την εμπρηστική ομιλία του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σάγιεντ, ο οποίος απέδωσε την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την υποσαχάρια Αφρική σε σχέδιο συνομωσίας με στόχο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης στη χώρα του.

  Παράλληλα κατηγόρησε τους παράτυπους μετανάστες ότι ευθύνονται για την έξαρση της εγκληματικότητας. Τα σχόλια του προέδρου Σάγιεντ πυροδότησαν κύμα βίας κατά των μεταναστών, εκατοντάδες εκ των οποίων κατασκηνώνουν στους δρόμους της Τύνιδας.

  Περίπου 21.000 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εκτιμάται πως βρίσκονται σήμερα στην Τυνησία, μια χώρα με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ