Τρίτη 17.05.2022
More

  Οι Έλληνες ακυρώνουν τις κρατήσεις για το Μπάνσκο: «Μετά τα νέα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια»

  Τι αναφέρουν επαγγελματίες του τουρισμού

  Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι ακυρώσεις κρατήσεων των Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, στα πλαίσια των γιορτών.

  Όπως αναφέρουν επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για να ανακοπεί η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και εν μέσω της μετάλλαξης Όμικρον, τα οποία αφορούν στα ταξίδια στο εξωτερικό, έχουν οδηγήσει πολλούς Έλληνες στην απόφαση να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για το Μπάνσο.

  Ο Μιχάλης Ζορπίδης ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου της Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ανέφερε πως είχαν βγάλει πακέτα για το γνωστό βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο εδώ και εβδομάδες. Ωστόσο, όπως είπε δεν έχει χτυπήσει ούτε ένα τηλέφωνο για κρατήσεις, εξηγώντας πως «οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς σε μία χώρα που έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού».

  «Είχαμε μεγάλη ζήτηση και πολλές κρατήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά» δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο συνιδιοκτήτης του L.A. Travel. Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση άλλαξε μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

  «Η επιβολή τεστ για να επιστρέψουν στην Ελλάδα λειτουργεί αποτρεπτικά. Ψάξαμε και βρήκαμε εργαστήριο στο Μπάνσκο που θα μπορούσε να καλύψει την ανάγκη των τεστ. Αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό. Όσοι είχαν κάνει κράτηση αναρωτιόνταν γιατί να πληρώσουν κάτι εξτρά στο ταξίδι τους. Ειδικά, αν είναι εμβολιασμένοι», σημείωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ