Δευτέρα 08.08.2022
More

  Ουγγαρία: Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας

  Σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη το τρίτο κύμα κορωνοϊού

  Οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 θέτουν τα νοσοκομεία της Ουγγαρίας υπό αυξανόμενη πίεση και οι μολύνσεις αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία εξαπλώνεται, δήλωσε σήμερα η αρχίατρος της χώρας.

  Η Σεσίλια Μίλερ δήλωσε πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 έφθασε σήμερα τους 8.270, ξεπερνώντας την κορύφωση του δεύτερου κύματος που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο. «Η κατάσταση από την πανδημία στην Ουγγαρία είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως 833 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός επίσης μεγαλύτερος από αυτόν του Δεκεμβρίου.

  Το τρίτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη

  Με το τρίτο κύμα του κορωνοϊού να σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη, η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ελβετία να δεχθούν ασθενείς, ενώ η Σλοβακία αγωνίζεται επίσης να τα βγάλει πέρα. Η Γερμανία, στο μεταξύ, χαλαρώνει προσεκτικά τους περιορισμούς του lockdown.

  Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος εμβολιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή πως αναμένει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα φθάσουν τις 15.000-20.000 και πρόσθεσε πως το σύστημα υγείας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς εξωτερική βοήθεια.

  Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε τον Φεβρουάριο, η Ουγγαρία έχει 2.296 κλίνες με αναπνευστήρα και πάνω από 15.800 είναι έτοιμες να δεχθούν ασθενείς με COVID-19.

  Παρατείνονται οι περιορισμοί στην Ουγγαρία

  Η κυβέρνηση του Ορμπάν προσπαθεί να αποφύγει ένα τρίτο lockdown προκειμένου να αποτρέψει μια επανάληψη της βαθιάς ύφεσης που ακολούθησε τους περιορισμούς της άνοιξης το 2020, αλλά ενέτεινε χθες τους περιορισμούς, παρατείνοντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείνοντας όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα.

  Η χώρα των περίπου 10.000.000 κατοίκων -η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμοποιεί κινεζικά και ρωσικά εμβόλια καθώς και δυτικά εμβόλια- επιτάχυνε την εμβολιαστική εκστρατεία της, με 1,047 εκατ. ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ