Κυριακή 23.06.2024
More

  Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

  Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις

  Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις, ανακοίνωσε η Ukrenergo, ο Ουκρανός διαχειριστής του δικτύου.

  Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ηλεκτροδότηση στη Ζαπορίζια είχε διακοπεί μετά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

  «Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν στην ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε η Ukrenergo μέσω του Telegram.

  Η Ρωσία μπορεί να συνεχίζει τον πόλεμο για τουλάχιστον δυο χρόνια.

  Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Λιθουανίας δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για δύο χρόνια.

  «Οι πόροι τους οποίους έχει αυτή τη στιγμή η Ρωσία επαρκούν για να συνεχίσει τον πόλεμο με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια», δήλωσε ο Ελίντιγιους Παουλαβίτσιους σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

  «Το πόσο καιρό η Ρωσία θα είναι σε θέση να πολεμά θα εξαρτηθεί επίσης από τη στήριξη για τον ρωσικό στρατό από κράτη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Τώρα, αν κοιτάξετε τι έχει σήμερα η Ρωσία, όπως στρατηγικά αποθέματα, εξοπλισμό, πυρομαχικά, όπλα – μπορεί να πολεμά με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια», δήλωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ