Παρασκευή 01.03.2024
More

  Πιθανά μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία τον χειμώνα

  Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να βγουν εκτός λειτουργίας

  Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να βγουν εκτός λειτουργίας εάν οι πιθανές διακοπές ρεύματος το χειμώνα στην Ευρώπη επηρεάσουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε μια περιοχή.

  Η απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει σημαντικά τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, έχει πολλαπλασιάσει τις πιθανότητας ελλείψεων σε ενέργεια τον χειμώνα. Αυτό καθώς στη Γαλλία, για παράδειγμα, η κατάσταση επιδεινώνεται και από τη διακοπή λειτουργίας αρκετών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση.

  Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών δηλώνουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα θέσει σε δοκιμασία τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

  Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ώστε να αντιμετωπιστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται και οι πιθανότητες μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία.

  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες σε χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

  Η Ευρώπη διαθέτει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ