Τρίτη 16.08.2022
More

  Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο κοντά στο εργοστάσιο Azovstal

  Φόβοι για 300 εγκλωβισμένους

  Την εντολή «από την ηγεσία» να ισοπεδώσουν το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη με βόμβες τριών τόνων, φέρεται να έχουν οι Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με συνομιλία που υπέκλεψε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU)

  Ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά, έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την μαρτυρική πόλη σε ανάρτηση του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

  «Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal. Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρύβονταν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά, επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει που να κρυφτείς!!» έγραψε ο Ταρούτα.

  Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα 19 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε συνομιλία που κατέγραψε ένας από τους Ρώσους κατακτητές, στην οποία αναφέρεται ότι στο εργοστάσιο του Αζοβστάλ θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων.

  Όπως μετέδωσε το Ukrinform η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, κοινοποίησε συνομιλία στην οποία Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο «Azovstal» στην Μαριούπολη.

  Η επιθετικότητα της Ρωσίας έχει προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές στη Μαριούπολη. Οι εισβολείς βομβαρδίζουν άοπλους κατοίκους και εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια, με βάση τις αναφορές των Ουκρανών.

  Ο δήμαρχος της Μαριούπολης έχει πει ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής, έως και 20.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών, 13 ρωσικά κινητά κρεματόρια έχουν εμφανιστεί στη Μαριούπολη για τον καθαρισμό των δρόμων από τα πτώματα των νεκρών αμάχων, με τους Ρώσυς εισβολείς να προσπαθούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν όλους τους πιθανούς μάρτυρες των φρικαλεοτήτων.

  Περίπου 120.000 είναι οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην αποκλεισμένη Μαριούπολη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ