Τετάρτη 22.09.2021
More

  ΠΟΥ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι λόγω covid στην Ευρώπη

  Στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε

  Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου θανάτων λόγω Covid-19 ξεπέρασε η Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Πέμπτη.

  Ο Δρ Χανς Κλούγκε, επικεφαλής του Οργανισμού στην Ευρώπη, τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει «σοβαρή» με περίπου 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα να αναφέρονται κάθε εβδομάδα στην περιφέρεια.

  Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια, ο Κλούγκε δήλωσε επίσης ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις είναι πολύ υψηλότερος για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό παρά για εκείνα που λαμβάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

  Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα, ο Κλούγκε επισήμανε κάποια «πρώιμα σημάδια ότι η μετάδοση μπορεί να επιβραδύνεται σε πολλές χώρες» και ανέφερε τη «φθίνουσα επίπτωσή του» μεταξύ των ηλικιωμένων.

  Πρόσθεσε ακόμα ότι το ποσοστό των θανάτων λόγω Covid-19 μεταξύ ατόμων άνω των 80 ετών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα, έχει μειωθεί σε, σχεδόν, 30% – στο χαμηλότερο ποσοστό της πανδημίας.

  «Προς το παρόν, ο κίνδυνος θρόμβωσης είναι πολύ υψηλότερος για κάποιον με Covid-19 από κάποιον άλλο που έχει λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca», είπε. «Ας μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στη μείωση των νοσηλειών και στην πρόληψη των θανάτων», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ΠΟΥ συνιστά τη χρήση του για όλους τους επιλέξιμους ενήλικες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, περίπου τρία εκατομμύρια θάνατοι έχουν συνδεθεί με την Covid-19 παγκοσμίως.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία και το Μεξικό έχουν αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, ξεπερνώντας, συνολικά, το 1,1 εκατομμύριο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ