Τετάρτη 24.04.2024
More

  Προειδοποίηση ΠΟΥ για νέα υγειονομική τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι περίπου 9.000 ασθενείς χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας, καθώς περισσότερα από 30 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, με το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς στα υπόλοιπα νοσοκομεία να διαμαρτύρονται για έλλειψη ιατρικού υλικού που είναι απαραίτητο για την παροχή φροντίδας.

  400 ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια συνωστίζονται στο τμήμα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δύο φορές την εβδομάδα  λόγω των αδύναμων δυνατοτήτων τους υπό το φως του πολέμου. Χρειάζονται επειγόντως υγειονομική περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας.

  Η μητέρα της νεαρής Yara, η οποία υπέστη κάταγμα στη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη και περίμενε εδώ και καιρό τη σειρά της για θεραπεία έξω από τη Λωρίδα της Γάζας περιγράφει με μελανά χρώματα την  κατάσταση χάους που επικρατεί.

  Το επίπεδο καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης εδώ έχει φτάσει σε επικίνδυνο στάδιο παρακμής, με τη συσσώρευση ασθενών και τραυματιών στους διαδρόμους του νοσοκομείου και τη διασπορά ιατρικών απορριμμάτων μεταξύ των τμημάτων. Στην περιγραφή της  προσθέτει και την επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασης των τραυματιών πολέμου, που επιβαρύνει περισσότερο την ζοφερή κατάσταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ