Πέμπτη 09.12.2021
More

  Πυρκαγιά στο Σεν Τροπέ- Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη

  Η πυρκαγιά έχει κάψει ήδη 50.000 στρέμματα, ενώ ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του

  Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία, στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν Τροπέ, στην Κυανή Ακτή.

  Πρόκειται για το πρώτο θύμα της μεγαλύτερης φωτιάς του φετινού καλοκαιριού στη Γαλλία, για την κατάσβεση της οποίας εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να καταβάλλουν προσπάθειες 1.200 πυροσβέστες.

  Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 50.000 στρέμματα.

  Κυβερνητικός αξιωματούχος της περιφέρειας Βαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

  Η πυρκαγιά προκάλεσε επίσης προληπτική απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και τουριστών από την ενδοχώρα του Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή, ενώ περίπου 20 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη χθες στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

  Οι περιφερειακές αρχές επιβεβαίωσαν την εκκένωση πολλών κοινοτήτων στην ενδοχώρα και πολλών κάμπινγκ, ζητώντας περιορισμό της κυκλοφορίας γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην παρεμποδίζεται το έργο των πυροσβεστών.

  Η συγκεκριμένη φωτιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Αλγερία και Μαρόκο.

   

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ