Πέμπτη 13.06.2024
More

  Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό της Ουάσινγκτον στις 4 Ιουλίου

  Ο Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει την 4η Ιουλίου ως ημερομηνία-στόχο για τον εμβολιασμό του 70% των Αμερικανών ενηλίκων

  Το ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων στο National Mall θα πραγματοποιηθεί φέτος την 4η Ιουλίου, καθώς οι ΗΠΑ ανακάμπτουν από την πανδημία, εξαιτίας της οποίας είχαν απαγορευτεί οι μεγάλες συναθροίσεις για περισσότερο από έναν χρόνο.

  Η αρχή του National Park ανακοίνωσε σήμερα πως η διάρκειας 17 λεπτών επίδειξη θα ξεκινήσει στις 9:09 το βράδυ τοπική ώρα (04.09 ώρα Ελλάδας) την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, και στις δύο πλευρές της λίμνης μπροστά από το Μνημείο Λίνκολν.

  Το όλο θέαμα αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η χώρα επιστρέφει σε πιο κανονικούς ρυθμούς. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει την 4η Ιουλίου ως ημερομηνία-στόχο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 του 70% των Αμερικανών ενηλίκων, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

  Η χρήση της μάσκας θα απαιτείται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης του πάρκου και οι πολίτες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, σε σημεία με πολύ κόσμο.

  «Το να παρακολουθήσουμε τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου από το National Mall με φόντο τα μνημεία είναι μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της πρωτεύουσας της χώρας μας», δήλωσε ο Τζεφ Ράινμπολντ, επιστάτης του National Mall.

  «Το φετινό σόου δεν θα γιορτάζει μονάχα την 245η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας, αλλά επίσης θα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά, καθώς η πόλη αναδύεται από την πανδημία».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ