Τρίτη 13.04.2021
More

  Ρώμη: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοιχτούς χώρους

  Νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας 

  Υποχρεωτική σε όλους τους ανοικτούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης θα είναι από αύριο η χρήση μάσκας.

  «Πρόκειται για μέτρο που βοηθά στον περιορισμό των κρουσμάτων και στην χρήσιμη εφαρμογή των κανόνων», τόνισε ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, πρόεδρος της περιφέρειας του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη.

  Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά μέχρι 6 ετών και οι ενήλικες με χρόνιες παθήσεις ασύμβατες με την χρήση μάσκας.

  Να σημειωθεί πως χθες στην Ιταλία σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς διαγνώστηκαν 2.548 μολύνσεις και 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, όπως ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ο υψηλότερος από τις 24 του περασμένου Απριλίου.

  Η κυβέρνηση Κόντε είναι πιθανό να αποφασίσει παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αποφασίσθηκε λόγω κορωνοϊού και η οποία κανονικά λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κάλεσε τους Ιταλούς «να αντέξουν άλλους οκτώ μήνες και να σφίξουν τα δόντια».

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην Ιταλία, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, συνεχίζει να είναι σχετικά περιορισμένη, αλλά υπάρχει φόβος ότι με την πτώση της θερμοκρασίας (ιδίως από τον Νοέμβριο και πέρα) η όλη κατάσταση δεν αποκλείεται να προσλάβει και πάλι ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ